Er din flagstang placeret i et bed, så lav en sti med fortovsfliser derhen

Havesti med fliser
Er din flagstang placeret i et bed, så lav en sti med fortovsfliser derhen
Henrik Andersen
-
30/03/2023
-

Hvis din flagstang er placeret i et bed eller et område med planter og blomster, kan det være vanskeligt at komme dertil uden at træde på planterne. En sti med fortovsfliser er en nem og elegant løsning, der skaber en flot indgang til din flagstang og samtidig beskytter dine planter. Her kan du læse mere om, hvordan du kan lave din egen sti med fortovsfliser

Skab en smuk og praktisk sti til din flagstang

Hvis du vil skabe en smuk og praktisk sti, som leder hen til din flagstang, er fortovsfliser et godt valg. De fås i forskellige størrelser, farver og materialer, så du har mulighed for at vælge den type, der passer bedst til den øvrige stil i din have. Du kan finde et stort udvalg af fortovsfliser her, så du kan finde inspiration.

Når du planlægger din sti, er det vigtigt at tage højde for de planter, som er i bedet. Du kan bruge en snor og markeringsspray til at markere, hvor stien skal gå. Det giver dig mulighed for efterfølgende grave i jorden, så du kan fylde flisegrus under fortovsfliserne, så du sikrer, at de får en jævn overflade. Du kan købe flagstænger her.

Få det hele til at gå op i en højere enhed

Når du planlægger din sti gennem blomsterbedet og hen til flagstangen, er det vigtigt, at du samtidig overvejer, hvordan den kommer til at passe ind i resten af din have, så der bliver skabt en harmonisk helhed. Du kan overveje at bruge samme type materialer eller farver, som du har brugt andre steder i haven, for at skabe en sammenhængende stil.

Du kan også vælge planter og blomster, som blomstrer på forskellige tidspunkter af året, så din sti altid ser smuk og indbydende ud. Herudover kan du vælge at oplyse stien med små lamper, som skaber et hyggeligt udtryk, når mørket falder på – og som samtidig gør det nemt at komme hen til flagstangen, hvis det er mørkt.

Du kan også anlægge stier i hele haven

Hvis du er gerne vil skabe en bedre struktur i din have eller bare inddele den i forskellige områder, så kan det være en god idé at anlægge stier i hele haven. Du behøver ikke nødvendigvis at vælge fortovsfliser, da der er mange andre løsninger, som også er gode til havestier. Du bør derfor vælge materialet på baggrund af den stil, du vil have.

Du kan for eksempel vælge at anlægge en grussti, hvis du ønsker en mere afslappet og rustik stil, mens en flisebelagt sti egner sig til den formelle og elegante have. I sidste ende er det op til dig selv at vælge, om dine havestier skal være belagt med fortovsfliser, grus, barkflis eller noget helt tredje. Der er ingen rigtige eller forkerte løsninger.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!